Referenser - Hästprodukter

Trav

Maria Akraka är löparstjärnan som lämnat prispallen bakom sig för ett liv med hästar. För en tid sedan skadades en av hennes hästar, Romero Bob, och enligt veterinären skulle Maria var glad om hästen en dag kunde bli en promenadhäst. Men Maria gav inte upp hoppet.
– Efter att hästen opererats och rehabiliteringen pågick fick jag rådet av en hästmassör att prova magnetbenskydd.
Maria märkte snabbt en skillnad.
– Romero Bob hade mycket ärrvävnad och var svullen och stel runt kotskadan. Men nu efter att han sover med magnetbenskydden varje natt tycker jag att svullnaden minskat och att han blivit mycket mjukare och smidigare i kotan.

Läs hela artikeln och utlåtandet från Maria Akraka>>


Dressyr
Jan Brink

Vi på Tullstorp använder produkter från Magnet Health. Dessa produkter fungerar väldigt bra på våra hästar och hjälper dem att återhämta sig efter träningspassen. Inte minst viktigt när de ska öka sin nivå ytterligare.

Produkterna har mycket bra passform och kvalitet. Framförallt har vi använt täcken och paddar här på Tullstorp.

Tullstorp Dressage Stable
Jan Brink
Team Hansbo

Hansbo


Lotta Wallin"Jag är som vetenskapligt utbildad person realistiskt skeptisk till alternativa behandlingsmetoder FÖRUTOM de som har en vetenskapligt visad effekt.

Magnetterapi har använts i många år och har enligt hörsägen god effekt på olika smärt- och inflammationstillstånd. Magneter drar till sig järn och järn finns bland annat i de röda blodkropparna som cirkulerar i blodomloppet. På Sveriges Lantbruksuniversitet - SLU har man visat att magnetterapi ger en ökad genomblödning i området som var i kontakt med magnetprodukten.

Ökad genomblödning är positivt för att tillföra näringsämnen och föra bort skadliga restprodukter vilket tillsammans kan gynna läkningen vid olika typer av skador.

Före och efter träning kan magneter användas för att vävnaderna som kommer i kontakt med magneterna skall ha en bra blodcirkulation så att syresättningen optimeras och slaggprodukter som mjölksyra kan transporteras bort.

Om din häst verkar besvärad av smärta och/eller stelhet skall du alltid låta en veterinär undersöka den. Fråga gärna din veterinär om han eller hon tror att magnetterapi kan hjälpa din häst."

Lycka till!

Lotta Wallin
Leg. Veterinär med landslagsmeriter i dressyr, hoppning och fälttävlan.
Team Hansbo

HansboJag vill tacka för en jätte bra produkt!
Min häst fick en senskada i september -11, hon fick metacam i 3 omgångar utan någon förbättring. Vi testade Djävulsklo och använde även Back on Track, men ingenting hände. Vi stod i valet och kvalet att betäcka henne nu till våren men vi fick tips om magnetpaddarna, och bestämde oss för att ge det ett försök.

Redan efter 2 veckor blev hon frisk förklarad och vi rider nu igång igen!
Så än en gång vill jag tacka för en underbar produkt.

Ingela
(Hästen Dolores, tävlar både hoppning & dressyr på regional nivå, behandlad på Särö hästklink av Vet. Johan Oscarsson)

Sindiman är en 15 årig B- ponny som tävlat flertalet dressyr SM. Han är en ponny med många tävlingsår bakom sig på hög nivå. Sindiman har länge haft problem med spänningar i nacken, han har ont och vill inte att man rör honom där. Han blir svår att ställa igenom i nacken vid träning och tävling. Vi har prövat olika behandlings former men utan ihållande resultat. Av en slump prövade vi att sätta på honom nackmagneter och efter tre dagar var han mjuk och smärtfri i nacken!

Idag går han med sina nackmagneter på sig varje dag i hagen och vi har inte haft problemen med spänningar och smärta sen dess... Isabell som rider Sindiman märker genast när vi glömt sätta på "rätt" grimma för då får hon en lite stelare ponny. Sindiman har varje natt på sig sina magneter på benen för att förebygga och vi tycker han ser mycket finare ut. Utan magneternas hjälp skulle vi inte kunna haft dom tävlings resultat vi har!Simpan Bakom varje ekipage måste det finnas ett bra team så ekipaget håller sig i form och kan prestera sitt bästa. En ingrediens i Isabell och Sindimans team som haft en viktig del i deras framgångar är MAGNET HEALTH.

Era produkter är super och vi  rekommenderar dom varmt!

Ann-Catrin Laitinen
Karlslundsgård, Norra SorundaHoppning

Henrik Ankarcrona
Vi använder MagnetHealth´s magnettäcken under transport till och från tävling samt före och efter ett hårt träningspass.

Jag är mycket positiv till magnetprodukter för hästar och anser att magnettäcken är något som borde användas på alla hästar som tränas och tävlas !”
Signatur Ankarcrona
Henrik AnkarcronaVill tacka Magnet Health för en underbar produMagnetpaddarkt!
Min häst hade en gaffelbands skada och han skulle få gå i sjukruta i hela 8 månader. Efter att jag börjat använda magnet paddarna blev han markant bättre och är nu bara en månad senare frisk förklarad!
TUSEN TACK för en underbar produkt!

Nicole Roma & Maktman
(Maktman hade blödningar i övre fästet, i mitten och en stor i nedre fästet.)

Galopp

Jag använder Magnet Health´s magnet-produkter dagligen på mina hästar och är otroligt nöjd!

Med magnetpaddar på under natten, är hästarnas ben svala och torra på morgonen. Utan dem, fyller benen gärna på med vätska, samt att det är skillnad i värme.

Jag kommer fortsätta använda Magnet Health´s produkter och är övertygad om att det ger mindre veterinärräkningar och gladare hästar.

Signatur Andersson
Maria Andersson, Täby Galopp


Trav

Tränare:
Stig H Johansson, Ove Lindkvist, Håkan Olofsson, Robert Bergh, Björn Goop, Jim Frick, Ove A Lindqvist, Roger N. Olsson, Mikael Fagerberg

Ett urval av kända travhästar:
Järvsöfax, Spring Ray, Conny Nobell, Love For Ever

Vi använder dagligen Magnet Health´s produkter på våra hästar och har märkt att de bl.a. minskar svullnad, försnabbar läkning av benskador samt ökar smidigheten i både leder och muskler. Vi kommer använda dessa produkter även i fortsättningen och kan också rekommendera dem till andra!
Jyrki Tammimetsä
Travtränare Orimattila
Finland


MagnetHealth´s magnettäcke har bra passform, är lätt och smidigt att använda. Hästen känns allmänt mjukare när man använt magnettäcket någon timme innan det är dags för körning.
Dessutom är täcket enkelt och snyggt (inga "krusiduller")! Kajsa Frick
Signatur Frick
Kajsa Frick
Årets körsven 2004
Rättvik, 24 januari -05  


Magneter för hästar var något helt nytt för mig och jag var lite skeptisk i början. En av mina travhästar fick en blödning i gaffelbandet och jag tänkte att det kunde vara värt att  prova på magnetbehandling. Lindade hästens ben med magnetpads, som den hade på sig i 2 dygn och lät hästen sedan vara utan 2 dygn, för att på nytt ha magnetpads på i 2 dygn osv. Efter ca. 2 veckor hade blödningen minskat från ca. 5-6 cm till knappt 1 cm stort!

En sådan här skada skulle normalt behöva ca. 3 månader för att läka sig, men nu kunde vi börja skritta hästen efter bara 2 veckor!

Rekommenderar varmt MagnetHealth´s magnetterapiprodukter för hästar.

Signatur Forslin
Sven-Olof Forlin, B-tränare (trav)


Hoppning

För drygt ett och ett halvt år sedan hade jag väldiga problem med min rygg efter ett tungt lyft. Jag hade svårt att sitta, ta mig upp från sittande ställning och köra bil, hade ofta ilningar ner i benen. Smärtorna var så stora att jag bestämde mig för att uppsöka kiropraktor, men efter otaliga behandlingar utan resultat började denne bli orolig och skickade mig på röntgen. Man hittade ingenting på röntgenplåtarna, men min kiropraktor ville inte längre behandla mig då han befarade diskbråck, utan han ville att jag skulle uppsöka läkare för eventuell magnetröntgen.

Men innan jag kom så långt var det en vän som berättade om magneterna. Så dessa beställdes. Jag använde magneter EN natt och var dagen efter bättre i ryggen än jag varit på över 6månader. Efter ett par dagar med magneterna kände jag inte av ryggen alls. Sen dess sätter jag på magneterna så fort jag känner något. I och med detta oerhörda resultat tänkte jag att kanske kunde magneterna hjälpa mina hästar.

Min ena hopphäst fick, vid besiktning för köp, en reservation på försäkringen p.g.a. att han hade spänningar i ryggen. Trots akupunkturbehandlingar, massagebehandlingar och noggrann koll av sadel släppte spänningarna inte.  Då han inte visade några tecken på att lida av spänningarna tränades och tävlades han i hoppning på nationell nivå, men enligt tränare hoppade han något spänd och använde inte ryggen på ett korrekt sätt.

Efter mitt köp av magnettäcket märkte jag omedelbart förändringar i hans beteende, förutom att spänningarna släppte vid visitation, började han göra små glädjeskutt vid ridning, frustade oavbrutet och mina tränare såg tydliga förändringar i hans hoppteknik, han började hoppa "rundare". 

Men lyckan var kortvarig, plötsligt en dag var han varm, svullen och öm i senorna i ena frambenet. Efter konsultation med veterinär bestämdes det att han till att börja med skulle skrittas i tre veckor. Jag beställde raskt magnetpaddarna som jag lindade benen med varje natt. Redan efter någon vecka märkte jag förbättring, men fortsatte linda och skritta. När sedan veterinären kom ut tittade han frågande på mig och undrade hur han kunde ha blivit så pass bra på så kort tid, något liknande hade han aldrig varit med om. Senskador har ju som bekant oftast väldigt lång läktid, men efter ca 1 månad var min häst tillbaka i träning.

Nu använder jag  både magnettäcke och magnetpaddar i förebyggande syfte före och efter hård träning eller tävling, vilket har dragit ner mycket kostnader för olika liniment osv.

Jag rekommenderar magneter varmt till både människor och djur!

Signatur Wiman
Lina Wiman 


Dressyr

Jag har använt Magnet Health produkterna i drygt ett år på både tävlingshästar och en häst med ryggbesvär efter en otäck halkolycka som unghäst, och jag har mycket positiva erfarenheter

Speciellt stoet Alina som har varit MYCKET svår att få lugn nog att jag kommer till ridning och kan arbeta henne. Så sent som för 2,5 år sedan blev hon av proffs ansedd som ”ej utbildningsbar och farlig att rida”. Härstamningen Archipel-World Cup III säger i de mer bevandrade i Tysk avel en hel del. Tyskarna undrar ”rider du på den?” och när de får höra att Alina nu går St George och redan tränar  Intermediaire 1 efter endast knappt 3 års utbildning som dressyrhäst undrar de vad jag har gjort med henne, eftersom Archipel-hästarna tydligen har bra gångarter, men är främst kända för  vara mycket svåra. Det vet jag också nu. Efter mycket provande med foder kom jag en god bit på väg mot ridbarhet.

Men den stora skillnaden kom när jag började använda magnettäcket. Första gången Alina provade det (jag fick låna ett av Magnet Healths återförsäljare) gick hon efter ca 15 min och lade sig i boxen – mitt på dagen – och sov ungefär lika länge. Bara det att hon slappnade av så att hon somnade gjorde att jag fascinerad studerade hästen som jag lagt så mycket själ och energi i för att få att fungera ridmässigt. När hon sedan reste sig var det inte med hela kroppen ”på språng” som hon brukar, utan lugnt och sansat.  Jag kände jag var tvungen att prova Magnet Health täcke mer och köpte det första täcket då.

Nu använder jag det speciellt innan träning vilket gör Alina klart mer avslappnad. Jag har provat att träna utan att Magnet Health täcket ligger på innan upprepade gånger och med i övrig samma procedur – men samma lugn går inte riktigt att återskapa utan att jag drar ner på fodret. Men det viktigaste är hon har blivit supertrevlig och avslappnad i de flesta situationer i och med att vi har hittat de flesta nycklarna till hennes nya trygghet. Idag är hon lätt att ha med sig i nya miljöer och hon litar fullt på personerna i sin omgivning. Också på tävlingar är hon mycket mer sansad trots att hon inte kan ha magnettäcket på där enligt dopingreglerna.

De som såg henne för två år sedan kommer nog ihåg – vi fick gå med henne i ca två timmar innan det gick att sitta upp. På tävling tänder hon fortfarande till mer än vanligt vilket fortfarande spelar oss ett spratt. Men det går sakta framåt, och genom att fortsätta det arbete vi gör hemma är jag säker på att den dagen kommer då hon inte hittar på hyss på banan.

Den ryggskadade hästen blev enligt ultraljudundersökelse tydligt bättre i ryggmuskulaturen snabbare än beräknat efter att ha stått med Magnet Health täcket ung en timme 2 ggr pr dag.

Som tidigare friidrottare på elitnivå är jag mycket upptagen av vikten att arbeta i skadeförebyggande syfte. Jag lärde mig i en hård skola av egen erfarenhet hur viktigt det är att om möjligt undvika för långa träningsavbrott pga. skador. Själv använde jag och mina landslagskollegor TNS och massage. Redan då var det bl.a. i Tyskland tal om magnetterapi som en hjälp att förebygga skador och påskynda läkningen av redan uppstådda skador. Det var på den tiden dock inte aktuellt i Sverige eftersom ingen kunde tillräckligt om det - så det användes helt enkelt inte systematiskt.

Ann-Sofie von Greiffencrantz